Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2012

Παϊδάκια γαλοπούλας



Υλικά:
1 κ. παϊδάκια γαλοπούλας
2 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι και 1 μανταρίνι (πορτοκάλι, νεράντζι...)
1/2 ποτ. λευκό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
    
5 πατάτες μέτριες
2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ.ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Χυμό από 1 λεμόνι και 1 μανταρίνι (πορτοκάλι, νεράντζι...)

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα παϊδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε με  πηρούνι το μέλι με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το χυμό, το κρασί, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε  με το μείγμα τα παϊδάκια. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τα παϊδάκια στο ψυγείο να μαριναριστούν ολόκληρο το βράδυ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μουστάρδα, ρίγανη, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ταψί τις πατάτες, προσθέτουμε τα παϊδάκια και περιχύνουμε με τα υλικά της μαρινάδας και τον χυμό.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 2 ώρες.